Ekli dosyayı görüntüle 86
Bu rehber, Windows üzerinde özel bir Hytale sunucusu oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Sunucu Gereksinimleri:
- İşletim Sistemi: Windows 10/11 veya Windows Server (64-bit)
- Bellek: Minimum 4 GB RAM (8 GB veya üzeri önerilir)
- İşlemci: 64-bit CPU
- Java: Java 25 (PATH değişkenine eklenmiş olmalıdır)
- Ağ: UDP port 5520 açık olmalıdır
1. Adım: Java 25 Kurulumu
Hytale sunucuları Java 25 gerektirir. Oracle veya OpenJDK üzerinden Java 25 sürümünü indirip kurun. Kurulum bittikten sonra CMD veya PowerShell üzerinden
java --version yazarak sürümü teyit edin.2. Adım: Sunucu Klasörünü Hazırlayın
Sunucu dosyalarınızın düzenli durması için masaüstünde veya istediğiniz bir konumda HytaleServer adında bir klasör oluşturun.
3. Adım: Hytale Downloader'ı İndirin
Resmi zip arşivini çekin: https://downloader.hytale.com/hytale-downloader.zip
İndirdiğiniz zip içerisinden hytale-downloader-windows-amd64.exe dosyasını oluşturduğunuz klasöre çıkartın.
4. Adım: Sunucu Dosyalarını İndirin
PowerShell veya CMD açarak oluşturduğunuz klasöre gidin ve downloader'ı çalıştırın:
.\hytale-downloader-windows-amd64.exeNot: Bu aşamada terminalde bir URL (https://oauth.accounts.hytale.com/oauth2/device/verify) ve cihaz kodu verilecek. Tarayıcınızdan giriş yapıp kodu onaylamanız gerekecek. İndirme bittiğinde 2026 ile başlayan bir zip arşivi oluşacaktır.
5. Adım: Dosyaları Arşivden Çıkarın
İnen 2026*.zip dosyasının içine girin ve içindeki tüm dosyaları (Server klasörü, Assets.zip vb.) ana klasörünüze çıkartın.
6. Adım: Sunucuyu Başlatın
Terminal üzerinden Server dizinine girin ve Java komutuyla sunucuyu tetikleyin:
cd Server
java -jar HytaleServer.jar --assets ../Assets.zipNot: Assets.zip dosyası bir üst dizinde olduğu için yolu ../ olarak belirtilmelidir.
7. Adım: Sunucu Doğrulaması (Zorunlu)
Sunucu açıldıktan sonra konsola şu komutu girerek hesabınızı bağlayın:
/auth login deviceBu işlemi yapmazsanız dışarıdan oyuncu bağlantısı kabul edilmeyecektir.
8. Adım: Güvenlik Duvarı (Firewall) Ayarları
Windows Güvenlik Duvarı üzerinden UDP 5520 portuna izin vermeyi unutmayın. Eğer bir modem arkasındaysanız, modem arayüzünden bu portu sunucunun yerel IP adresine yönlendirmelisiniz.
9. Adım: RAM Ataması (Opsiyonel)
Daha stabil bir performans için RAM miktarını belirterek başlatabilirsiniz:
java -Xms8G -Xmx8G -jar HytaleServer.jar --assets ../Assets.zipHerhangi bir sorun yaşarsanız veya Windows servisleri olarak çalıştırmak isterseniz konu altından belirtebilirsiniz. İyi oyunlar!