Tunga

Hytale.com.tr
Yönetici
Hytale Türkiye Admin
17 Şub 2019
171
314
195
35
Istanbul
1768366171106.png

Ekli dosyayı görüntüle 86

Bu rehber, Windows üzerinde özel bir Hytale sunucusu oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Sunucu Gereksinimleri:
  • İşletim Sistemi: Windows 10/11 veya Windows Server (64-bit)
  • Bellek: Minimum 4 GB RAM (8 GB veya üzeri önerilir)
  • İşlemci: 64-bit CPU
  • Java: Java 25 (PATH değişkenine eklenmiş olmalıdır)
  • Ağ: UDP port 5520 açık olmalıdır

1. Adım: Java 25 Kurulumu
Hytale sunucuları Java 25 gerektirir. Oracle veya OpenJDK üzerinden Java 25 sürümünü indirip kurun. Kurulum bittikten sonra CMD veya PowerShell üzerinden java --version yazarak sürümü teyit edin.

2. Adım: Sunucu Klasörünü Hazırlayın
Sunucu dosyalarınızın düzenli durması için masaüstünde veya istediğiniz bir konumda HytaleServer adında bir klasör oluşturun.

3. Adım: Hytale Downloader'ı İndirin
Resmi zip arşivini çekin: https://downloader.hytale.com/hytale-downloader.zip
İndirdiğiniz zip içerisinden hytale-downloader-windows-amd64.exe dosyasını oluşturduğunuz klasöre çıkartın.

4. Adım: Sunucu Dosyalarını İndirin
PowerShell veya CMD açarak oluşturduğunuz klasöre gidin ve downloader'ı çalıştırın:
.\hytale-downloader-windows-amd64.exe
Not: Bu aşamada terminalde bir URL (https://oauth.accounts.hytale.com/oauth2/device/verify) ve cihaz kodu verilecek. Tarayıcınızdan giriş yapıp kodu onaylamanız gerekecek. İndirme bittiğinde 2026 ile başlayan bir zip arşivi oluşacaktır.

5. Adım: Dosyaları Arşivden Çıkarın
İnen 2026*.zip dosyasının içine girin ve içindeki tüm dosyaları (Server klasörü, Assets.zip vb.) ana klasörünüze çıkartın.

6. Adım: Sunucuyu Başlatın
Terminal üzerinden Server dizinine girin ve Java komutuyla sunucuyu tetikleyin:
cd Server
java -jar HytaleServer.jar --assets ../Assets.zip

Not: Assets.zip dosyası bir üst dizinde olduğu için yolu ../ olarak belirtilmelidir.

7. Adım: Sunucu Doğrulaması (Zorunlu)
Sunucu açıldıktan sonra konsola şu komutu girerek hesabınızı bağlayın:
/auth login device
Bu işlemi yapmazsanız dışarıdan oyuncu bağlantısı kabul edilmeyecektir.

8. Adım: Güvenlik Duvarı (Firewall) Ayarları
Windows Güvenlik Duvarı üzerinden UDP 5520 portuna izin vermeyi unutmayın. Eğer bir modem arkasındaysanız, modem arayüzünden bu portu sunucunun yerel IP adresine yönlendirmelisiniz.

9. Adım: RAM Ataması (Opsiyonel)
Daha stabil bir performans için RAM miktarını belirterek başlatabilirsiniz:
java -Xms8G -Xmx8G -jar HytaleServer.jar --assets ../Assets.zip

Herhangi bir sorun yaşarsanız veya Windows servisleri olarak çalıştırmak isterseniz konu altından belirtebilirsiniz. İyi oyunlar!