Bu rehber, Ubuntu 22.04 LTS üzerinde özel bir Hytale sunucusu oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Sunucu Gereksinimleri:
- İşletim Sistemi: Ubuntu Server 22.04 LTS
- Bellek: Minimum 4 GB RAM (8 GB veya üzeri önerilir)
- İşlemci: 64-bit CPU (x64 veya ARM64)
- Java: Java 25
- Ağ: UDP port 5520 açık olmalıdır
sudo apt update && sudo apt upgrade -y2. Adım: Java 25 Kurulumu Hytale sunucuları Java 25 gerektirir; eski sürümlerde çalışmayacaktır:
sudo apt install openjdk-25-jdk -yKurulumu doğrulamak için
java --version komutunu kullanabilirsiniz.3. Adım: Sunucu Dizini Oluşturun Dosyaların düzenli kalması için bir klasör oluşturun:
mkdir ~/hytale-server
cd ~/hytale-server4. Adım: Hytale Downloader'ı İndirin ve Hazırlayın Resmi zip arşivini çekin ve içerisinden çıkan binary dosyasını yetkilendirin:
wget https://downloader.hytale.com/hytale-downloader.zip
sudo apt install unzip -y
unzip hytale-downloader.zip
chmod +x hytale-downloader-linux-amd645. Adım: Sunucu Dosyalarını İndirin İndiriciyi çalıştırarak doğrulama işlemini yapın ve dosyaları çekin:
./hytale-downloader-linux-amd64Not: Bu aşamada bir URL (https://oauth.accounts.hytale.com/oauth2/device/verify) ve cihaz kodu verilecek. Tarayıcınızdan giriş yapıp kodu onaylamanız gerekecek. İndirme bittiğinde 2026 ile başlayan zip arşivini çıkarın:
unzip 2026*.zip6. Adım: Sunucuyu Başlatın Arşivden çıkan Server dizinine girin ve başlatmayı yapın (Assets bir üst dizinde kaldığı için yol belirtilmelidir):
cd Server
java -jar HytaleServer.jar --assets ../Assets.zip7. Adım: Sunucu Doğrulaması (Zorunlu) Sunucu konsolunda şu komutu çalıştırarak hesabınızı bağlayın:
/auth login deviceEkranda çıkan talimatları izleyerek giriş yapın; aksi takdirde oyuncular bağlanamaz.
8. Adım: Güvenlik Duvarı ve Ağ Ayarları (UDP) Hytale sadece UDP protokolünü kullanır:
sudo ufw allow 5520/udp
sudo ufw reloadEğer sunucuyu aldığınız firmada harici bir Firewall bulunuyorsa bununla ilgili düzenlemeler yapmayı unutmayın.
9. Adım: RAM Ataması (Opsiyonel) Performansı artırmak için Java'ya ne kadar RAM kullanacağını söyleyebilirsiniz (Örnek: 8 GB):
java -Xms8G -Xmx8G -jar HytaleServer.jar --assets ../Assets.zip10. Adım: Sunucuyu Arka Planda Çalıştırma Bağlantınız kopsa bile sunucunun açık kalması için screen kullanabilirsiniz:
sudo apt install screen -y
screen -S hytale# Sunucuyu başlatın, sonra CTRL+A ve ardından D tuşlarına basarak ayrılın.
# Geri dönmek için: screen -r hytale
Herhangi bir adımda takılırsanız veya soru sormak isterseniz konu altından yorum atabilirsiniz.
Son düzenleme: