Hey herkes! Ben Ktar, Hytale'deki Yaratıcı Mod mühendisiyim. Hytale'in yaratıcı tarafı hakkında daha fazla şey göstereceğim için heyecanlıyım! Dünyanızdaki Yaratıcı Mod'a geçiş yaparak, etrafta uçabilir ve keşfedebilir, yaratabilir, düzenleyebilir, işleri patlatabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz! Tüm oyuncuları ve içerik oluşturucuları ihtiyaç duydukları özelliklerle desteklerken benzersiz bir şekilde 'Hytale' hisseden sürükleyici bir deneyim yaratmaya odaklandık.
Görsel olarak en iyi şekilde açıklanmıştır, bu yüzden önümüzdeki erken erişim için mevcut olacak Yaratıcı Araçlarımızı sergileyen ilk videomuz!
Senaraklı Fırçalar
Videoda yaptığım ilk şey, Hytale ile birlikte gemi olan bazı Scripted Brushes'ı çıkarmak. Bunlar, herhangi bir modder veya kullanıcının daha fazlasını yaratabileceği basit varlık tanımlı fırçalardır. Sadece dağlar, çimenli yollar, prosedürel olarak üretilen harabeler ve daha fazlasını oluşturmak için onları envanterinize sürükleyin ve bırakın! Bu yazılı fırçaları Hytale Node Editor'de bile düzenleyebilirsiniz.
Yaratıcı Mod Hızlı Ayarlar Paneli
Creative Mode Quick Ayarlar Paneli, uçuş hızı, atalet ve daha fazlası gibi Yaratıcı Mod ayarlarınızı hızlı bir şekilde düzenlemenizi sağlar. Ayrıca, araçlarınızın daha fazla özelleştirilebilirliğine sahip olmanıza izin vermek için elinizdeki öğeye bağlı olarak genişler ve değişir.
Yaratıcı dünyanızda ortaya çıkarabileceğiniz veya istediğiniz gibi remix yapabileceğiniz 100'den fazla modelin listesini görebilirsiniz. Bu durumda, bir Corgi modeli olmak istedim, çünkü köpekler en iyisidir.
Prefab Tarayıcı / Prefabrik Editör
Prefabrik Editöre giderken prefabrik tarayıcıyı kısaca açtım. Prefabrik Editör, farklı prefabriklerden oluşan bir seçkiyi, onları düzenleyebileceğiniz, seçebileceğiniz veya sadece prefabriklere görsel olarak göz atabileceğiniz boş bir dünyaya yükleyebileceği ayrı bir düzenleme ortamıdır. Videoda, sadece küçük ortamıma yapıştırmak istediğim prefabrik harabeleri seçmek için içeri giriyorum.
Macte Aracı
Şimdi Prefabrik'i geçmeden önce istediğim noktaya taşımak için Paste Aracını kullanıyorum. Macte Aracı, yüklü bir prefabriki tam olarak yerleştirmenize veya hatta bir fırça gibi bir prefabrik kullanmanıza izin verir. Çok bloklu yapıların ayrıntılı, hassas yerleşimlerini kolayca yapmak için ok tuşlarını kullanabilirsiniz.
Makinima Alet
Daha sonra, bir kameraya benzeyen Machinama Aracı'nı alıyorum ve kamera hareketini canlandırmak için tuş çerçevelerini belirtmemi sağlayan bir Kamera oyuncusu oluşturuyorum. Tüm anahtar çerçevelerimi yerleştirdikten sonra, istediğim doğru kontrolü elde etmek için hızı ve diğer ayarları ayarlayabilirim. Machinima Tools, bu hızlı videoda gösterilmeyen çok daha fazla özelliğe sahiptir. Sadece araç için bu videoda göstermediğim birçok özellik de değil, aynı zamanda Machinima Tools, lansmandan sonraki aylarda önümüzdeki aylarda işlevsellik ve kullanıcı deneyiminde büyük bir yükseltme için planlanıyor.
Uçan Modlar
Hytale'de uçuş çok özelleştirilebilir! Hızı, kontrolleri, uçuş modunu (vazgeçme veya yönlü uçuş) ve hatta atalet değiştirebilirsiniz! Aniden durmak veya yüksek hızlarda sürüklenmeyi seviyorsanız, Hytale sizi desteklemek için burada!
Şekil Fırçası
Paintbrush, dünyaya herhangi bir boyuttaki birçok farklı şekil çizmenizi sağlar. Piramitler, koniler, kareler ve daha fazlasını yapabilirsiniz! Malzemeleri, şekli, yoğunluğunu, duvar kalınlığını, eksenin kilitlediği, maskeleri ve daha fazlasını değiştirebilirsiniz! Paintbrush, birçok amaç için kullanabileceğiniz çok özelleştirilebilir bir araçtır ve sadece zamanla daha iyi hale getirmeyi umuyoruz!
Seçim Aracı
Seçim Aracı başka bir çok yönlü ve özelleştirilebilir araçtır. 3d alan seçmenize ve üzerinde birçok farklı işlem gerçekleştirmenizi sağlar. Prefabrikleri kaydetmenize, tonlarca blokları tam olarak yapıştırmanıza, tüm nesneleri hareket ettirmenize, bölgeleri tanımlamanıza, parçaları yeniden oluşturmanıza, ekspres ve daha fazlasını yapmanıza izin verir! Serbest bırakıldıktan sonra herhangi bir şekli destekleyen seçimlerin yanı sıra, materyallere tıklayarak ve yakındaki tüm aynı malzemeleri seçerek otomatik olarak seçim oluşturmak için bir "sihirli değnek" aracı eklemeyi dört gözle bekliyoruz.
Yönetici / Lazer İşaretçi Aletleri
Hükümdar aracı, dünyaya çizgiler yerleştirerek mesafeleri ölçmenize veya ana hatları işaretlemenizi sağlar. Lazer İşaretleyici aracı, kelimeler yeterli olmadığında arkadaşlarınıza nereye bakmaları gerektiğini göstermenizi sağlar.
Menülere Yardım Et
Gelişim hızımız o kadar hızlı ki, geçen haftaki yardım menüsü ekran görüntüsünü eski yaptık! Yeni ve geliştirilmiş yardım menüsü, yaratıcı komutları çok daha hızlı bulmanızı ve yeni özellikleri kolayca keşfetmenizi sağlar. Yardım ve yeni özelliklerle komuta desteğini geliştirmeye devam etmeyi umuyoruz.
Şimdi, profesyonel yaratıcıların araçları kullanarak neye benzediğinin bir örneğine göre, birçok farklı blok türünü, uçan, fırçaları ve Hytale Machinima kayıt araçlarını sergileyen bir timelapse kalesi yapısına sahip bazı yetenekli inşaatçılar. Bu, yaklaşık üç dakikaya kadar yoğunlaşmış bir saatlik binadır. Keyfini Çıkarın!
Kale binası için inşaatçılar, kalenin şeklinin inşasını hızlandırmak için Seçim Aracını kopya, kesme, macun ve döndürme komutlarını kullandılar. Ardından, taban katman malzemelerini ve kalenin rengini ayarlamak için fırça aletini maskeyle (yeni bloklar eklemek yerine blokların yerini alacak şekilde) kullanırlar. Sonra içeri girerler ve tüm detayları elle eklerler.
Şu anda, Hytale'deki yaratıcı deneyim çoğunlukla içerik oluşturmayı desteklemek için araçlara odaklanmıştır. Bununla birlikte, Macera ve Keşif modlarından ayrı olarak editör benzeri bir his aramayan izleyicilere hitap etmek için daha rahat ve benzersiz bir deneyim tasarlıyoruz. Bu ek yaratıcı deneyim, editör özellikleri üzerindeki eğlenceli etkileşimlere odaklanacaktır.
Yaratıcı Mod, oyuncuların, hepsini açıklayamadığımız kadar farklı şeyler yapmanıza izin verir. Oyunda seni görmek için sabırsızlanıyoruz!
Topluluk Desteği
Hytale'de yaratıcı olarak size harika bir deneyim sunmak için acımasızca çalışıyoruz ve bunu yıllarca yapmaya devam edeceğiz. Yaratıcı araç ekibimizi bu hedeflere ulaşmak için genişletmeyi planlıyoruz ve geri bildiriminize ve önerilerinize dayanarak araçlarımızı ve özelliklerimizi geliştirmek için sizinle ve toplulukla birlikte çalışacağız!
Sizi Hytale Discord'un #creative-mode kanalında görmeyi umuyorum, burada şahsen orada olacağım ve bazen girişinizi okumak için diğer yaratıcılarla sohbet etmek için uğrayın!
Birlikte, Hytale için Yaratıcı Modun geleceğini şekillendireceğiz!
-Ktar